Zöldborsófőzelék

Pin It

A borsót (lehet fagyos is) egy lábasba öntjük , felöntjük a vízzel, sózzuk, és főzni kezdjük. 5 perc forralás után a borsó felét kiveszzük egy tálba, rászórjuk a keményítőt, a petrezselymet, majd pürésítjük ,botmixerrel ,vagy turmixgéppel ,így nem kell használni sűrítéshez lisztet ,és sokkal intenzívebb zöldborsó íze is lesz ,és színe is igazán tetszetős.Ezt a sűrű zöldborsó levet vissza öntjük a zöldborsóra ,kevés tejszínnel krémesítjük ,majd addig forraljuk még be nem sűrűsödik.Közben a laskagombát ,megmossuk ,és feldaraboljuk, majd serpenyőben olívaolajon megpirítjuk kakukkfűvel ,sóval ,és borssal .

Tipp: Ha nem elég édes akkor egy kis cukorral vagy édesítő szerrel tudunk változtatni. A gombát mindig forró serpenyőbe tegyük hogy, megkapjuk azt a jó ropogós finom sült gomba ízt ,és ne hideg serpenyőben kezdjük sütni mert akkor inkább főni fog .

Hozzávalók 4 főre:

  • Zöldborsó fagyasztott 1 kg
  • Viz 400ml
  • Keményítő 3-4 evőkanál
  • Tejszín 1 dl
  • Petrezselyemzöld 2 köteg
  • Só, bors ízlés szerint
  • Laskagomba 0,5 kg
  • Kakukkfű 3 szál
  • Olíva olaj 0,5 dl

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*