A keverőtálba tegyük bele , sót, lisztet ,cukrot, élesztőt keverjük össze , majd öntsük hozzá a langyos vizet, és az olíva olajat, dagasztjuk kb 3-4 percig, majd letakarva 10 percig kelesztjük. A tésztát sütőpapírral kibélelt olíva olajjal kikent tepsibe nyújtsuk ki, ebből kb 40×30 tepsi jön ki ,ha kinyújtottuk akkor takarjuk le a tepsit és kelesztjük ismét 10 percig. Amíg kell a tészta sütőt melegítsük elő 210-220 fokra.Majd ujjainkkal tapogassuk meg, nyomkodjunk bele az aszalt paradicsomot (olívabogyót) a tészta tetejét sózzuk, locsoljuk meg olajjal és szórjuk meg friss zöldfűszerekkel(kakukkfű ,rozmaring).210-220 fokon 15-25 perc alatt megsütjük.
Tipp:Nyújtásnál vigyázunk, mert gluténmentes tészta nem úgy viselkedik mint a normál liszt könnyebben elszakad.
Hozzávalók 4 főre:
- Viz 250 ml
- Olívaolaj 10 ml (2 evőkanál)
- Só 5 gr
- Élesztő 7gr
- Gluténmentes liszt 250 gr (Schär Mix B – Bread-Mix)
- Kakukkfű 2 szál
- Rozmaring 2 szál
Legutóbbi hozzászólások