A borsót (lehet fagyos is) egy lábasba öntjük , felöntjük a vízzel, sózzuk, és főzni kezdjük. 5 perc forralás után a borsó felét kiveszzük egy tálba, rászórjuk a keményítőt, a petrezselymet, majd pürésítjük ,botmixerrel ,vagy turmixgéppel ,így nem kell használni sűrítéshez lisztet ,és sokkal intenzívebb zöldborsó íze is lesz ,és színe is igazán tetszetős.Ezt a sűrű zöldborsó levet vissza öntjük a zöldborsóra ,kevés tejszínnel krémesítjük ,majd addig forraljuk még be nem sűrűsödik.Közben a laskagombát ,megmossuk ,és feldaraboljuk, majd serpenyőben olívaolajon megpirítjuk kakukkfűvel ,sóval ,és borssal .
Tipp: Ha nem elég édes akkor egy kis cukorral vagy édesítő szerrel tudunk változtatni. A gombát mindig forró serpenyőbe tegyük hogy, megkapjuk azt a jó ropogós finom sült gomba ízt ,és ne hideg serpenyőben kezdjük sütni mert akkor inkább főni fog .
Hozzávalók 4 főre:
- Zöldborsó fagyasztott 1 kg
- Viz 400ml
- Keményítő 3-4 evőkanál
- Tejszín 1 dl
- Petrezselyemzöld 2 köteg
- Só, bors ízlés szerint
- Laskagomba 0,5 kg
- Kakukkfű 3 szál
- Olíva olaj 0,5 dl
Legutóbbi hozzászólások