NARANCSOS SÜTöTÖK KRÉMLEVES PETREZSELYMES FOKHAGYMÁS RÁKKAL

Pin It

Narancsos sütőtök krémleves petrezselymes fokhagymás rákkal

Ingredients

  • 1kg sütőtök
  • 2-3 evökanál méz
  • 2-3 db narancs leve
  • 1,5 liter zöldség alaplé vagy viz
  • 0,2cl kókusz olaj 2-3 evökanál
  • friss kakukkfű kevés
  • 1dl szója fözőkrém
  • só,bors izlés szerint
  • 1kis kanál örölt gyömbér
  • só,bors izlés szerint

Sütőtököket ketté vágjuk kimagozzuk, majd bekenjük finom házi mézzel egy kis friss kakukkfüvet szorúnk rá, majd előmelegitet sütőben 130-160 fokon puhára sütjük, itt idöt nem lehet mondani mert nem mindegyik tök egyforma,tipp(ha nagyon kezd barnulni a tök akkor vegyük le a hőfokot alacsonyra),akkor jó ha puha nyomásra pl villa, ha kész kikaparjuk a sütőtök húsát egy edénybe majd felöntjük egy kis zöldség alaplével,ha nincs akkor vizzel, öntük hozzá narancs levet, majd só bors,majd teszünk bele egy kis örölt gyömbért, kevés mézet is rakunk izlés szerint, majd ha főztük 30 percet botmixerrel leturmixoljuk, és a végén rakunk bele szója fözőkrémet(alpro), készre forraljuk,fogyasztható

 

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*