Francia hagymaleves

Pin It

A hagymát vékonyan felszeleteljük, vajon kevés olíva olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és az apróra vágott kakukkfüvet. Addig pirítjuk amíg el nem kezd barnulni a hagyma . Száraz fehérborral felöntjük majd vissza forraljuk, felöntjük alaplével vagy vízzel , kétszer háromszor megismételjük amíg szép barna nem lesz a hagyma, lassan főzzük, sózzuk, borsozzuk. Az alaplével felöntjük, felforraljuk, még 15-20 percet főzzük a hagymalevest. Ha kész a leves tűzálló tálba tesszük két szelet kenyeret vagy bagettet teszünk a tetejére, amit előtte pirítsuk meg arra pedig két szelet Gruyere vagy Ementáli sajtot teszünk, majd 180-190 fokos sütőben kb 10 perc alatt rápirítjuk.

Hozzávalók 4 főre

  • Vöröshagyma 1kg
  • Fokhagyma 3 gerezd
  • Kakukkfű 4 szál
  • Vaj (laktoz mentes) 6 dkg
  • Száraz fehérbor 3 dl
  • Só , bors ízlés szerint 
  • Alaplé vagy víz 2 liter
  • Gruyere vagy ementáli sajt 8 szelet(én laktoz mentes sajtot használtam)

Glutén mentes bagett recept

Hozzávalók

  • Glutén mentes kenyér liszt 250 gr
  • Finom só 1 tk
  • Porélesztő 5 gr
  • Langyos víz 250 ml 
  • Olíva olaj 2 ek
  • Cukor 1/2 tk 

A lisztet elkeverjük a sóval, cukorral, porélesztővel , ráöntjük a meleg vizet, majd robotgép dagasztófejével elkezdjük összedolgozni. Végül hozzáadjuk az olajat is, alaposan kidolgozzuk a tésztát és letakarva 15 percig pihentetjük. Tésztát 2 vagy 3 részre osztjuk, bagett formákat formálunk belőlük, egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket, majd 50 percig kelesztjük . A tetejüket megkenjük olajjal, és 180 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük őket.

2 hozzászólás

  1. Ortolani Balarama

    Szetadom! Tovabbi receptekert kovetem!

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*