A hagymát vékonyan felszeleteljük, vajon kevés olíva olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és az apróra vágott kakukkfüvet. Addig pirítjuk amíg el nem kezd barnulni a hagyma . Száraz fehérborral felöntjük majd vissza forraljuk, felöntjük alaplével vagy vízzel , kétszer háromszor megismételjük amíg szép barna nem lesz a hagyma, lassan főzzük, sózzuk, borsozzuk. Az alaplével felöntjük, felforraljuk, még 15-20 percet főzzük a hagymalevest. Ha kész a leves tűzálló tálba tesszük két szelet kenyeret vagy bagettet teszünk a tetejére, amit előtte pirítsuk meg arra pedig két szelet Gruyere vagy Ementáli sajtot teszünk, majd 180-190 fokos sütőben kb 10 perc alatt rápirítjuk.
Hozzávalók 4 főre
- Vöröshagyma 1kg
- Fokhagyma 3 gerezd
- Kakukkfű 4 szál
- Vaj (laktoz mentes) 6 dkg
- Száraz fehérbor 3 dl
- Só , bors ízlés szerint
- Alaplé vagy víz 2 liter
- Gruyere vagy ementáli sajt 8 szelet(én laktoz mentes sajtot használtam)
Glutén mentes bagett recept
Hozzávalók
- Glutén mentes kenyér liszt 250 gr
- Finom só 1 tk
- Porélesztő 5 gr
- Langyos víz 250 ml
- Olíva olaj 2 ek
- Cukor 1/2 tk
A lisztet elkeverjük a sóval, cukorral, porélesztővel , ráöntjük a meleg vizet, majd robotgép dagasztófejével elkezdjük összedolgozni. Végül hozzáadjuk az olajat is, alaposan kidolgozzuk a tésztát és letakarva 15 percig pihentetjük. Tésztát 2 vagy 3 részre osztjuk, bagett formákat formálunk belőlük, egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket, majd 50 percig kelesztjük . A tetejüket megkenjük olajjal, és 180 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük őket.
Szetadom! Tovabbi receptekert kovetem!
Köszönöm