Cantuccini

Pin It

Gyúrjuk össze a hozzávalókat, amíg sima tésztát nem kapunk, 2-3 cm átmérőjű tekercseket formázunk belőle, 2db -ot , majd 180-190°C-ra előmelegített sütőben sütőpapíron kb. 20 percig sütjük őket. A tekercseket ezután kivesszük a sütőből, hagyjuk kicsit hűlni, és felszeleteljük őket, majd vissza tesszük a sütőbe kb 5 percre. Száraz helyen tároljuk akár üvegben, dobozban.

Hozzávalók

  • Liszt (gluten mentes) Schar Mix C- Mix Patisserie 200 gr
  • Sütőpor 5 gr
  • Vaj (laktozmentes) 20 gr
  • Mandula apróra vágva 100 gr
  • Tojás 2 db
  • Citromhéj 1/2 db reszelve
  • Só 1 csipet
  • Xilit 115 gr

Tipp: Tojás mérete különböző lehet, így ha nem kapunk formázható tésztát, akkor lisztet tegyünk bele amíg formázható nem lesz a tésztánk.

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*