Kókuszos kukorica krémleves kókusztejjel

Pin It

Hozzávalók

 négy személyre

  • Kukorica morzsolt 0,6kg
  • Alaplé vagy viz 0,5liter
  • Kókusztej 2dl
  • Kókusz olaj 0,5dl vagy olivaolaj
  • Póré hagyma 1db kb 10dkg
  • Sárgarépa 5dkg
  • Kalifornia paprika 3db szines amiböl 5dkg kell a levesbe a többi a betét
  • Só izlés szerint

Kevés poré hagymát lepiritunk kókuszolajon ha nincs akkor olivaolajon,majd egy kevés
sárgarépát,és piros kalifornia paprikát vagy kápia paprikát,ezeket a szinek miatt rakom
csak bele szebb lesz a leves színe is ,ha szépen lepirult hozzá adjuk a kukoricát piritjuk
kicsit majd felöntjük zöldség alaplével vagy vizzel,és egy kevés kokusztejjel,sóval
izesítjük.

Fözzük kb fél orán keresztül,majd botmixerrel alapossan összeturmixoljuk,majd
szitán vagy szürön áttörjük, kókusztejjel összeforraljuk és kész is

Betétnek:szines paprikákat apro kockára vágjuk majd lepiritjuk kevés
kokuszolajon,petrezselymet vágunk össze majd összekeverjük a paprikával és egy kevés
soval majd tálalásnál a levebe rakjuk

 

Tipp:Vigyázni a sárgarépával,és a piros kalifornia paprikával mert elszínezi a levest.

 

 

 

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*