Ingredients
- Spagetti 40dkg
- Spenót 20dkg
- Tejszín 0,4liter
- Zöldborsó 10dkg
- Citrom 1db
- Lazac steak 60dkg
- Fokhagyma 1 gerezd
- Vaj(80-82%) 10dkg
- Tengeri só(maldon só)izlés szerint
- Száraz fehérbor 0,1liter
Recept 4 főre
A tésztát lobogó, sós vízben al dentére főzzük.Én friss olasz tésztát használtam annak a főzési ideje 3perc.Közben,lazac steak filét,sózzuk borsozzuk majd meleg serpenyőben oliva olajon megsütjük mindkét oldalát kb. 3-4 percig,kevés citrom levet csepegtetünk rá, tálalásig kicsit pihentetjük,spenót felét kevés vajon lepirítjuk a fokhagymával,majd fehérbort öntünk rá,ha kiforrta az alkohol tartalmát jöhet a tejszín,majd botmixerrel kicsit leturmixoljuk, összeforgatjuk a spagettivel és a zöldborsoval,és a maradék spenóttal,majd a végén a vajjal krémesítjük!
Tipp:tészta főzőlevét kell használni ha sürü vagy száraz lenne a tészta
Legutóbbi hozzászólások