Parajos spagetti,zöldborsóval sült lazac steak

Pin It

Ingredients

  • Spagetti 40dkg
  • Spenót 20dkg
  • Tejszín 0,4liter
  • Zöldborsó 10dkg
  • Citrom 1db
  • Lazac steak 60dkg
  • Fokhagyma 1 gerezd
  • Vaj(80-82%) 10dkg
  • Tengeri só(maldon só)izlés szerint
  • Száraz fehérbor 0,1liter

Recept 4 főre

A tésztát lobogó, sós vízben al dentére főzzük.Én friss olasz tésztát használtam annak a főzési ideje 3perc.Közben,lazac steak filét,sózzuk borsozzuk majd meleg serpenyőben oliva olajon megsütjük mindkét oldalát kb. 3-4 percig,kevés citrom levet csepegtetünk rá, tálalásig kicsit pihentetjük,spenót felét kevés vajon lepirítjuk a fokhagymával,majd fehérbort öntünk rá,ha kiforrta az alkohol tartalmát jöhet a tejszín,majd botmixerrel kicsit leturmixoljuk, összeforgatjuk a spagettivel és a zöldborsoval,és a maradék spenóttal,majd a végén a vajjal krémesítjük!

Tipp:tészta főzőlevét kell használni ha sürü vagy száraz lenne a tészta

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*