Magunkról

Pin It

Lisziák Gábor

A só az élet egyik alapköve. Balatoni gyerek vagyok, elkötelezett híve a magyar ízeknek. Tisztelem a régi konyhát, onnan merítem az ötleteket és ültetem át az ételeimbe a mai kor igényeihez igazítva. A piros-sárga mindig nyerő, hiszen ahogy minden másban, a főzésben is, ha az alapok erősek, biztos a siker.” –

Réti Sebestyén:

“A bors adja meg az élet pikantériáját. Csíp de izgalmas. Vérbeli pesti  vagyok, ebben a városban szívtam magamba a hazai és nemzetközi gasztronómiai trendeket. Kihívás és izgalmas dolog számomra a nem megszokott alapanyagok, textúrák párosítása. Egyedi szín és formalátásom tükröződik az általam kreált tányérokon.” –

A közel 20. szakmában eltöltött év alatt végig jártuk a ranglétra minden fokát, dolgoztunk kockás abroszos kisvendéglőkben és a budai/Pesti oldal legmenőbb éttermeiben is. Becsülettel végig vittük  a hosszú, olykor 18 órás műszakokat, sok kollégának segítettünk elindulni a pályán, fejlődni, betartani a szabályokat, amik egy profi konyha működéséhez elengedhetetlenek. Megmutattuk, hogy hogyan kell finoman főzni, szépen tálalni, minden érzékre hatni egy étellel. Barátok lévén sok közös tapasztalatunk, élményünk van, rengeteget tanultunk, és tanulunk most is. Ezt a sokszínű tudást szeretnénk megosztani Veletek. Szeretnénk, ha megismernétek a világunkat, a gasztro élmények világát.

Miért?

SÓ: elveszi az alapanyagok keserű kémiáját és ízt ad mindennek, ősi információkat rejt magában.

BORS: Egyik legrégebbi fűszer sok változata van rengeteg lehetőséget rejt ,mindent pikánssá tesz.

Szeretet: Mert a szeretet a legerősebb erő ami mozgatja és összetartja a világot. Egy univerzális nyelv amit mindenki beszél és mindenki ért. A szeretet jelen van mindenhol és összeköt mindent. Az ízek szeretete pedig összeköti az embereket, egy tál finom étel, egy pohár jó bor és érzed, hogy jó helyen vagy.

Ez a hármas tökéletes alap csodálatos ételek készítéséhez, ezeket használjuk mi is nap mint nap, és ezekre lesz szükséged Neked is. 🙂

Az étel: élet és művészet ..